Waarom Kiezen Voor De Trainingsmethoden Van
Randstad Hondensport?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor positieve trainingsmethoden. Deze methoden vermijden dwang en fysieke correcties. Bij Randstad Hondensport geloven we echter nog steeds in de effectiviteit van de corrigerende halsband. Laten we dit toelichten:

De Misvatting Rondom ‘Moderne’ Trainingsmethoden

Terwijl velen geloven dat moderne trainingsmethoden zoals de clickermethode superieur zijn, betekent modern niet altijd beter. De term “hondvriendelijk” is subjectief. Het is cruciaal dat een trainingsmethode duidelijk is voor de hond, en dat is waar wij op focussen.

Natuurlijk Gedrag Bij Honden

Honden hebben van nature een rangordensysteem, waarbij correcties plaatsvinden om het gedrag in de juiste richting te sturen. Net zoals een moederhond haar pup corrigeert als deze zich misdraagt, geloven wij in het belang van heldere, consequente communicatie met de hond.

Wat Verwachten We Van Onze Honden?

Ons doel is om goed opgevoede honden te hebben die basiscommando’s kennen en zich goed gedragen in diverse situaties. Het maakt niet uit hoe je dit je hond aanleert, zolang de hond consistent reageert, zelfs in uitdagende situaties zoals het zien van een kat of konijn.

De Filosofie Achter De Corrigerende Halsband

Wanneer we de corrigerende halsband gebruiken, doen we dit met kennis en inzicht. Foutief corrigeren of belonen leidt tot stress en verwarring bij de hond. Het correct en tijdig corrigeren en belonen is essentieel voor duidelijke communicatie met je hond.

Voordelen Van Onze Methode

De correctie via de halsband bootst de natuurlijke correctie van een moederhond na. Met correct gebruik leidt dit tot duidelijke communicatie en een hond die weet wat er van hem verwacht wordt. Het doel is niet om pijn te veroorzaken, maar om duidelijkheid te bieden. Wij hebben jarenlange ervaring en hebben gezien hoe effectief deze methode is.

Een Realistisch Beeld Van Honden

Het is belangrijk om honden te zien voor wat ze werkelijk zijn: roedeldieren met natuurlijke instincten. Door hun karakter te erkennen en daarop te trainen, tonen we respect voor het wezen van de hond.