Wat heeft u nodig?

13522073-hond-met-een-leren-riemOnze slogan is duidelijk en verteld u eigenlijk al wat u nodig heeft

“Een hond verstaat geen mensentaal daarom leren wij de baas de hondentaal”.

Om dit te kunnen doen, verwachten wij dat u het volgende goed leest en begrijpt:

Om de samenwerking tussen u en uw hond zo goed mogelijk te laten verlopen is een aantal zaken vereist. Als eerste: een leren lijn. Om aan alle oefeningen mee te kunnen doen is het belangrijk dat u een 2 meter lijn heeft. Een leren lijn werkt het prettigst, zowel voor u als voor de instructeur die soms moet ingrijpen. Wij gaan er van uit dat u een leren 2 meter lijn voor aanvang van de cursus heeft aangeschaft!

 

IMG-20150408-WA0041Naast de lijn heeft u een halsband nodig. Wij werken met een leren verstelbaar  halsbandje met een stukje ketting (halfcheck).

U moet de hond dus ook belonen. Als de hond doet wat u zegt, bijvoorbeeld naast lopen of het commando in een keer uitvoeren, dan beloont u de hond met een vrolijke hoge stem. U kunt ook zo nu en dan een brokje of koekje gebruiken om de hond te belonen. Door het belonen van de hond, met stem of met een brokje zal de hond het leuk vinden om met u te werken.

20150411_113050

 

Zorg voor de buitenles voor warme kleding en een paar stevige schoenen. Zowel voor de binnen- als de buitenles geldt dat de kleding de hond niet mag hinderen bij het lopen. Dus geen touwtjes, flappen etc.