Waarom is brokken, blikvoer en diners zo slecht voor je hond ?

Met name de grote bekende merken is gemaakt van afval moet je denken aan darmen inclusief de ontlasting, afval uit stallen, mest, maaien, afgewerkt vet uit patatzaken, pinda en noten doppen, zaagsel, bladeren en stengels en het aandeel vlees is meestal nog geen 5 % als je het nog vlees mag noemen.

Daar worden nog kleur, geur, smaakstoffen, bindmiddelen toegevoegd wat erg ongezond is, dit veroorzaakt onrustige honden, niet luisteren, hyperactief, agressie en veel meer.
Ook zeer giftige conserveermiddelen zoals BHA, BHT en Ethoxyquine veroorzaken veel problemen en zijn zeer kanker verwekkend / bevorderend.

Het aantal gevallen van kanker bij honden is de afgelopen jaren explosief gestegen met maar liefst 50 % dat is heel erg veel.

Waarom adviseren dierenartsen meestal brokken en blikvoer van de 2 grote bekende merken en zeggen dit is het allerbeste voor je hond ? Ze weten echt wel dat dit rommel is maar er zitten hoge winsten op dus het geld gaat voor de gezondheid van de hond.
En dierenartsen leven van zieke huisdieren, ziekmakende voeding, medicijnen, wormkuren, vaccins, slecht kauwbotjes en veel meer ellende.
Dierenartsen hebben ook de filmpjes gezien hoe ze brokken maken met afval die kunnen niet meer zeggen dat wist ik niet.
Brokken veroorzaakt een hoge maagzuur PH waarde PH-6 waterig en bijna neutraal en kijk hier word een paradijs ontwikkelt voor schadelijke ziekmakers die kunnen probleemloos de maag passeren en richting de darmen gaan en zo de hond ziek kunnen maken, deze ziekmakers kunnen gewoon overleven in de maag en dat mag natuurlijk NOOIT.

Brokken veroorzaakt ook een slecht gebit zoals bruine tanden en kiezen, tandsteen en ontstekingen aan het tandvlees, zo kom je er aan toe om dit om de paar jaar onder narcose te laten reinigen wat vervelend is voor de hond en erg duur voor het baasje.
Brokken bestaan in de meeste gevallen voor 70% uit granen maar graan is voor kippen niet voor roofdieren, graan is moeilijk verteerbaar en is een aanjager voor jeuk en huidaandoeningen wat weer leidt tot vele dierenarts bezoekjes en medicijnen of antibiotica wat niet werkt.
Met deze commerciƫle voeding kun je de hond nooit gezond houden er komen ook grote te korten aan brandstof wat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren Dat blijkt ook wel als we kijken hoeveel honden er artrose / HD of andere bot problemen hebben. Al deze honden hebben een ernstig vitamine D te kort dat is zeker.

Bron: Diamond Fauna