Regels

Mocht u een keer niet komen of kunnen trainen laat het uw instructeur dan even van te voren weten. Wij staan er voor u en het is wel zo netjes om even af te bellen. Het nummer van het Kleindierencentrum, voor de binnencursus, staat cs-6331_1vooraan in het boekje evenals de nummers van de instructeurs. Voor en tijdens de buitencursus kunt u ons bereiken op nummers zoals voorin dit boekje vermeld. Mocht u toch meer dan drie keer “afwezig” geweest zijn dan heeft het geen zin meer om examen te doen en zult u ook van het examen worden uitgesloten. De betaling van het cursusgeld dient u op de openingsavond dan wel eerste les te voldoen, ook hier geldt: dat indien u niet betaald heeft, u uitgesloten wordt van de training. EG en VEG honden mogen alleen door naar de vervolgcursus indien er 70 of meer punten behaald zijn, echter uitsluitend als de huidige instructeur daarin toestemt, dit i.v.m. de specifieke oefeningen in de cursussen. Begeleiders van honden dienen minimaal 14 jaar te zijn. Loopse teven mogen alleen meedoen indien zij een broekje aan hebben.

Regels voor binnen

De binnencursus wordt gegeven in het Kleindierencentrum aan de Marie Heinenweg in het Zuiderpark. U wordt verzocht te allen tijde uw hond aangelijnd te houden, bij het binnenkomen en dus ook bij het verlaten van het Kleindierencentrum. Komt u met de auto en heeft u die aan de Loevesteinlaan of Hengelolaan geparkeerd, lijn dan eerst uw hond aan voor u de auto verlaat. Laat uw hond, voor de cursus begint, voldoende uit. Mocht er tijdens de les toch een ongelukje gebeuren, dan geeft u uw hond even in bewaring bij een van de instructeurs en ruimt u het plasje of poepje zelf op. De middelen hiervoor zijn aanwezig. Verder een dringend verzoek uw honden niet te laten blaffen wanneer u moet wachten bij de bar, ook dit is een oefening voor u beiden.

Regels voor buiten

Voor de buitencursus en de flyball trainingen hebben wij voorlopig de volgende locatie gevonden. Het is een hondenuitlaatveld in het recreatiegebied Madestein. De weg waar dit veld aan ligt is de Madepolderweg, ter hoogte van huisnummer 23. Iets voorbij het veld is een grote parkeerplaats, dus parkeren is geen probleem. Echter ’s avonds is het er erg donker omdat er geen/onvoldoende licht aanwezig is. Voor de cursussen zullen wij op het veld licht regelen, maar de weg vanaf de parkeerplaats naar het veld is onverlicht en dus donker. Neem eventueel een zaklantaarn mee als u naar de cursus komt. Ook hier geldt: u komt het terrein op en u verlaat het terrein weer met een aangelijnde hond. Op het veld worden de lessen gevolgd en dus niet gespeeld. Laat uw hond, voor de cursus begint, voldoende uit. Mocht er tijdens de les toch een ongelukje gebeuren, dan ruimt u dit zelf op! Plastic zakje met inhoud / poepzakje in de afvalbak deponeren. Ook alle andere afval, zoals lege koffiebekertjes, dient in de afvalbak gegooid te worden. We laten het veld weer netjes achter! Zorg dat uw hond voor zo min mogelijk overlast (blaffen!) zorgt voor de andere cursisten en omwonenden. Ook op dit terrein kunnen we de gemeente Den Haag laten zien hoe leuk en geordend hondensport kan zijn!